Thuiszorg Nederland biedt 24 uur per dag 7 dagen per week zorg en ondersteuning. | Neem contact met ons op voor meer info, Bel (030) 666-3727

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Thuis begeleiding

De thuisbegeleider doet dingen vóór en ondersteunt en stimuleert u om vervolgens zelf aan de slag te gaan. U leert nieuwe vaardigheden om uw problemen zelf aan te pakken.
Er is tegenwoordig geen onderscheid meer tussen ondersteunende en activerende begeleiding. Vanaf dat moment bestaat er alleen nog begeleiding of behandeling. Begeleiding wordt alleen geïndiceerd voor mensen die zelfstandig willen (gaan of blijven) wonen. Tot voor kort werd begeleiding toegekend voor het vergroten van zelfredzaamheid of ten behoeve van participatie. Thans komen alleen mensen voor wie de zelfredzaamheid in het geding komt nog in aanmerking voor begeleiding vanuit de AWBZ omdat daarmee opname in een instelling kan worden voorkomen. Voor beperkingen bij het participeren in de samenleving is geen begeleiding meer mogelijk vanuit de AWBZ, dat valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De veranderingen leiden tot strengere indicatiecriteria voor de functie begeleiding.

De indicatie wordt gesteld aan de hand van scores op verschillende onderdelen zoals:

 • Sociale redzaamheid
 • Bewegen en verplaatsen
 • Psychische functioneren
 • Geheugen en oriëntatiestoornissen
 • Persoonlijke verzorging
 • Huishoudelijk leven
 • Maatschappelijke participatie
 • Psychisch welbevinden

Thuiszorg Nederland kan helpen met de indicatie  en ook  begeleiding bieden aan cliënten die hiervoor een indicatie hebben.

Thuisbegeleiding is een intensieve vorm van hulpverlening aan huis. Het gaat om praktische hulp, waarmee u uw zelfredzaamheid kunt vergroten. De thuisbegeleider gaat samen met u aan de slag.

Wat kan Thuisbegeleiding voor u betekenen?

De thuisbegeleider doet dingen vóór en ondersteunt en stimuleert u om vervolgens zelf aan de slag te gaan. U leert nieuwe vaardigheden om uw problemen zelf aan te pakken. Als u bijvoorbeeld depressief bent en uw huis verwaarloost, schulden heeft en vereenzaamt, dan worden deze problemen in samenhang met elkaar gezien en stap voor stap aangepakt.

Onze thuisbegeleider werkt samen met u aan een of meerdere problemen. U leert daarbij vaardigheden om zelf de problemen aan te pakken. Zonodig schakelt de thuisbegeleider in overleg met u andere hulp in.

Thuiszorg Nederland

Met Thuiszorg Nederland kunt u rekenen op de juiste zorg en ondersteuning bij u thuis afgestemd op uw persoonlijke situatie

— Dynamische zorgmarkt
 • Servicebureau, Bel (030) 666-3727

  Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

  Onze medewerkers van het servicebureau zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

  Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • MAAK GELIJK CONTACT
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.